La nostra casa

 

Aquesta gran masia de 400 metres quadrats cada planta, segueix la tipologia de les grans cases de pagès catalanes de muntanya, amb nombrosos edificis adjacents, i també amb capella pròpia.

Gràcies als nombrosos pergamins conservats a través de moltes generacions reconstruïm la seva història des del segle XI fins avui.

A la nostra residència podreu trobar:

 

d

Habitacions dobles o quadrúples, totes amb calefacció i bany interior

 

f

Dutxes i serveis amb aigua calenta

 

x

Sales d'estar

 

f

Espais per a activitats

 

Piscina

 

k

Menjador

 

Història de la masia

Tot i que hi ha indicis probables del seu origen romà, el que es pot assegurar és que al segle XI ja existia Les Eres de Guardiolans, tal com consta en documents de l'època. Depenia llavors de la baronia de la Portella i dels senyors del proper castell de Roset, a l'antiga parròquia de Santa Magdalena de Guardiolans.

Sense ser una gran casa de pagès a l'estil de les cases feudals medievals, al llarg d'aquesta època, va anar creixent en extensió de terra i en grandària de l'edificació en si, només gràcies al treball agrícola, ramader i forestal dels seus amos, fins a convertir-se en una masia important.

Coincidint amb una època de puixança econòmica del nostre camp en els segles XVII-XVIII, es va restaurar tot l'edifici i annexos, tenint ja llavors més o menys la mateixa estructura que podem observar avui.

En aquesta mateixa època es va reformar la capella familiar, construint un destacat altar barroc amb pintures del mestre Viladomat que va romandre intacte fins a la Guerra Civil (1936-1939), durant la qual es va destruir per complet, així com les seves extraordinàries campanes d'aliatge de platí , a les quals s'atribuïen poders miraculosos.

La família, amb el cognom Heres, que encara en el segle XIV ostentaven, es va ajuntar al XVI amb els Comelles i al XIX amb els Anglerill, els actuals propietaris.

Des de temps antics, han vingut a les Eres persones sensibles a la bellesa i pau de l'entorn i ens han deixat constància del seu llegat. Escriptors, pintors, artistes, alguns amb noms ilustres.

Avui volem continuar oferint aquest lloc a qualsevol persona que necessiti uns dies de parèntesi en l'atrafegat ritme de vida actual.