Situació

 

Envoltada de boscos de pins, al centre d'una petita vall que emmarquen dues serres que creen espectaculars paisatges, la nostra masia està en un entorn natural privilegiat des de qualsevol punt de vista.

La nostra masia està situada a 110 kms. de Barcelona, entre els pobles de Vilada i Borredà (a 3 i a 4 km.) que compten amb serveis mèdics, farmàcia, oficines bancàries, diversos restaurants i comerços, clubs (nàutic, ciclista, tennis, petanca).

També és una zona rica en història, com Sant Jaume de Frontanyà, el més important monument romànic de la comarca, a més d'un entorn natural preciós.

A Berga, a 11 kms. tots els serveis d'una gran ciutat.

La finca actual d'unes 160 hectàrees. de boscos i camps, pertany a dos municipis de l'Alt Berguedà (Pre-Pirineu català), Vilada i Borredà.

Al sud, molt a prop, hi tenim una serra de molt peculiar morfologia que ens recorda a la de Montserrat. És la serra de Pic.en.Cel, que ens ofereix un privilegiat mirador cap al Montseny, Montserrat, St Llorenç del Munt i sobre l'antic monestir de Sant Pere de la Portella, així com sobre la pròpia finca. Està catalogada com a Espai d'Interès Natural i els seus pics de prop de 1.000 mts. d'alçada són accessibles des de la masia per senders senyalitzats. Aquestes excursions que poden realitzar totes les èpoques de l'any per la seva moderada altitud, es poden fer en general en menys de mitja jornada (veure activitats a l'aire lliure).

Al peu d'aquesta serra, a 4 km. de la masia hi ha un meravellós llac artificial: la Baells, que ens convida a tot tipus d'activitats i esports nàutics, principalment en època estival.

A uns 10 kms. cap al nord, el Massís de Catllaràs, amb altures de fins a 1.800 mts., és la zona més propera d'alta muntanya. També declarada d'Interès Natural, els seus boscos i prats van, segons anem ascendeix pels seus senders de petit i gran recorregut, des del tipus mediterrani fins l'alpí. Els seus paratges pràcticament verges formen un veritable paradís per als amants de la natura. Trobem espècies vegetals tan rares com la alpina Edelweis ("Flor de Neu"), les orquídies més espectaculars, així com multitud d'altres flors de muntanya. La seva fertilitat en bolets comestibles (bolets) és ben coneguda, i també la possibilitat de recollir la fragant maduixa silvestre.

Aquesta multitud de microclimes i morfologies ens aporta uns deliciosos contrastos i permet fer excursions en vehicle o caminant durant totes les èpoques de l'any.

 

Mapa de carreteres

 


Mostra en un mapa més gran  


Sant Jaume de Frontanyà

Embassament de La Baells

el poble de Vilada